13/07/2024

Estetika i održivost uz Deceuninck PVC profile

deceuninck logo
info@deceuninck.hr www.deceuninck.hr

Hotel Adriale u srcu lijepog bosansko-hercegovačkog mjesta Kreševa, pravi je primjer kako se moderan dizajn može uspješno uklopiti u tradicionalno okruženje, poštujući kulturnu i prirodnu baštinu.

Moderan hotel s četiri zvjezdice, otvoren krajem 2022. godine, predstavlja pravu oazu udobnosti uz rijeku Kreševčicu, samo 30 kilometara od Sarajeva. Nudi 19 moderno uređenih smještajnih jedinica, SPA centar te konferencijsku dvoranu što ga čini pravim odabirom za poslovna putovanja, ali i odmor te opuštanje. Uz već spomenute sadržaje, gostima hotela na raspolaganju je i posebno uređena terasa iznad rijeke Kreševčice – wine room, kao i besplatan parking i punjač za električne automobile. Za gurmanski doživljaj brine a la carte restoran Regius u sklopu hotela koji nudi bogat izbor domaćih i internacionalnih jela.

Estetika i održivost uz vrhunske Deceuninck PVC profile
Hotel Adriale u Kreševu pravi je primjer i kruna uspješne dugogodišnje suradnje tvrtke Alkus s bogatim iskustvom u proizvodnji ALU i PVC stolarije i Deceunincka.

Za gradnju i opremanje hotela, izvođač radova odabrao je isključivo proizvode najviše kvalitete, od izgleda, dizajna do performansi. Na svim vanjskim prozorima gornjih etaža hotela ugrađeni su Deceuninck PVC profili s aluminijskim oblogama izvana kako bi se postigao jednoličan, moderan izgled cjelokupnog vanjskog pročelja, a obzirom da je aluminijska stolarija postavljena u prizemlju. Kombinacija antracit boje izvana i elegantnog, minimalističkog izgleda izvrstan je primjer kako se Elegant profili mogu idealno uklopiti u svijet aluminijskih prozora u premium izvedbi.

ELEGANT profili za sve stilove gradnje
Deceuninck Elegant prozorski profil ispunjava najviše zahtjeve u pogledu estetike, učinkovitosti i održivosti. Time potvrđuje da je PVC stolarija idealno rješenje koje odgovara svim suvremenim zahtjevima arhitekture i gradnje.

Posebnost ovih profila je u tome da se mogu uklopiti u sve stilove gradnje: moderni, klasični, urbani ili ruralni. Dostupni su u različitim dizajnima krila i dubine okvira što omogućuje mnoštvo kombinacija pa će se izvrsno uklopiti u objekte u modernom, minimalističkom ili pak tradicionalnom stilu za obnovu postojećih objekata i gradnju novih objekata u klasičnom ili ruralnom stilu. Mogućnost odabira boje profila prema stilu uređenja prostora dodatna je prednost Elegant profila koji su dostupni u čak 57 boja folija koje se apliciraju na PVC profile. Zahvaljujući iznimnoj toplinskoj izolaciji, ovi profili doprinose održavanju ugodne temperature tijekom cijele godine, uz smanjenje troškova grijanja i hlađenja.

Deceuninck PVC profili s aluminijskim oblogama ugrađeni u pročelje Hotela Adriale, jamče gostima hotela toplinu u zimskim danima i ugodan boravak u toplijim mjesecima godine. Moderan dizajn hotela, kvalitetni sadržaji i pažljivo birani materijali zadovoljit će ukuse i potrebe svih koji cijene harmoniju s prirodom.

Prezentacije inovativnih rješenja sponzora

Osim odličnih predavanja skup su popratili i sponzori prigodnim prezentacijama inovativnih rješenja koje nude u svom asortimanu. Ispred tvrtke Hunter iz Španjolske, g. Lorenzo Arcangeli predstavio je nova rješenja za navodnjavanje vanjskih prostora te nove mogućnosti uštede vode.

Marta Siso Kompan, iz danske tvrtke Kompan, predstavila je fantastična danska rješenja u proizvodnji sprava za dječju igru od reciklirane plastike iz oceana, posebno od ribarskih mreža te odbačenog tekstila.

Ispred tvrtke Knauf Insulation, g. Franc Rauter iz Slovenije predstavio je suvremena rješenja za uštedu vode na zelenim površinama, koja primjenjuju “Urbanscape Green Roll sustava”.

Iva Filipović ispred tvrtke Semmelrock d.o.o. se u svom predavanju osvrnula s na novitete u izradi opločnika te posebno naglasila prednosti novih materijala, tehnologija i krajnjih proizvoda koji se koriste kao odgovor na sve veće zagrijavanje planeta.

Odlična predavanja o novim tehnologijama “Schreder visiolum 3d“ održali su Miro Marinković, iz tvrtke Gradatin i Edi Smolčak, „Proširena stvarnost u krajobraznoj arhitekturi“ ispred tvrtke Geomatika.

Konferencija je pobudila iznimno zanimanje stručnjaka i javnosti, a posjetilo ju je oko 120 krajobraznih arhitekata, arhitekata, BIM managera, diplomiranih inženjera šumarstva, biologa i ostalih stručnjaka

Pouzdani partner
Tvrtka Alkus specijalizirana je za proizvodnju ALU i PVC stolarije kao i roleta, komarnika, sekcijskih i rolo vrata, staklenika i ograda. Velik dio poslovanja usmjeren je na izvoz i isporuke na najzahtjevnija tržišta Europske unije, posebno Austrije, Njemačke i Hrvatske. U skladu s time, u prosincu 2023. otvorili su i novi proizvodno skladišni pogon u Kreševu što će znatno modernizirati i ubrzati cijeli proces proizvodnje koja je uz nove najmodernije strojeve sada automatizirana.