25/09/2023

Za visok nivo udobnosti

Biser istarskog poluotoka, Rovinj, bogatiji je za još jedan atraktivan višestambeni objekt, s visokim komforom stanovanja zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji koja je ugrađena u objekt.

U neposrednoj blizini plaže, ali i stare gradske jezgre prekrasnog Rovinja, smješten je objekt, koji spaja tradicionalni mediteranski stil gradnje s modernim. Ovaj se višestambeni objekt sastoji od tri apartmana te zajedničkog vrta i bazena, u kojem korisnici mogu bezbrižno boraviti između odlaska na plažu i obilaska bajkovite Istre. U svaki od tri apartmana ugrađeni su oprema te uređaji vrhunske tehnologije, koja dodatno utječe na komfor te omogućuju uživanje u ambijentu koji ovaj objekt pruža svojim korisnicima. Radi se o dizalicama topline Daikin Altherma.

 

Vrhunska tehnika za udobnost interijera

Ponekad je oku lijepo ono što je nevidljivo. U ovom slučaju za odabir ogrjevnih i rashladnih tijela odabran je sustav podnog grijanja te kanalni ventilokonvektori, čija skrivena ugradnja korisnicima osigurava dodatni prostor za korištenje u svim stambenim cjelinama. S obzirom da ovakvi sustavi najbolje surađuju s niskotemperaturnim sustavima grijanja i hlađenja, primjenom niskotemperaturne zrak-voda dizalice topline Daikin Altherma osigurane su potrebe za grijanjem, hlađenjem i pripremom tople vode na objektu.

Uštede energije

Dodatno, primjenom niskotemperaturnih sustava osigurana je ušteda električne energije u odnosu na tradicionalne sustave grijanja, hlađenja te pripreme potrošne tople vode. U kombinaciji s adekvatnom toplinskom izolacijom i odabirom kvalitetnih građevinskih materijala ovom objektu osigurali energetski A razred.

Uštede energije

Dodatno, primjenom niskotemperaturnih sustava osigurana je ušteda električne energije u odnosu na tradicionalne sustave grijanja, hlađenja te pripreme potrošne tople vode. U kombinaciji s adekvatnom toplinskom izolacijom i odabirom kvalitetnih građevinskih materijala ovom objektu osigurali energetski A razred.

Daikin Altherma za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode

Zadovoljstvo korisnika najbolja je mjerna jedinica uspješnosti realiziranog projekta, kako sa strane investitora, tako i sa strane krajnjeg korisnika. U razgovoru s investitorom, Kristianom Mihaljevićem, koji se nakon dugog niza projekata odrađenih s tradicionalnim sustavima grijanja i hlađenja odlučio upravo za Daikin Altherma dizalicu topline, doznali smo kako su reakcije korisnika s primijenjenim sustavom više nego pozitivne.

Jedan izvor topline za sve

Korisnicima je osiguran jedan izvor energije za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode, odnosno jedna točka kontakta, što značajno pojednostavljuje korištenje ovakvih sustava. Kada je jednom sustav ispravno postavljen, što je najvažnije kod puštanja u pogon, oko sustava više nema puno brige. Uz redovito održavanje sustava, dugotrajan komfor krajnjim korisnicima je zajamčen. A koliko je zadovoljstvo investitora Daikin Altherma sustavom, govori i novi projekt u realizaciji, ovoga puta s novom, trećom generacijom Daikin Altherma uređaja, koji će se u dvostruko većem broju uređaja pridružiti iskusnijoj generaciji zrak-voda uređaja u Rovinju.

Tekst i fotografije

www.daikin.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU