09/03/2024

Vrhunski spa doživljaj

Dragutina Mandla 1,
10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel : + 385 1 48 18 362
E-mail: niveto@niveto.hr
POSLOVNICA – SPLIT
Magistrala 46 – Put Smokovika kod “INA” – Smokovik
21 000 Split, Hrvatska
Tel :+385 21 37 51 90
Mob : +385 91 35 89 266 – Nino

Zbog pandemije, sjedalačkog načina života, svakodnevnog stresa i nedostatka vremena, wellness oaza sa saunom i/ili hidromasažnim bazenom postaje sve poželjniji dodatak svakog doma. Danas je također nezamislivo ozbiljno bavljenje turizmom bilo kojeg smještajnog tipa bez ovakvih sadržaja.

Tvrtka niveto pod brandom spa.hr nudi proizvode specijalizirane za podizanje kvalitete života ljudi, poboljšanje turističke ponude i konkurentnost hrvatskog turizma. Saune i hidromasažni bazeni pružaju osim ugode, opuštanja i zabave, pozitivne učinke na duh i tijelo.

Novo na tržištu – Bio solne saune
Bio solne saune brenda spa.hr sigurno će postati hit među svim ljubiteljima sauniranja jer obuhvaćaju više opcija: finsku, parnu i bio saunu, slanu sobu, terapiju sa soli, aromaterapiju i kromoterapiju. Bio-sauna je moderna alternativa tradicionalnoj finskoj sauni, a dizajnirana je kako bi u saunu dovela sve one koji ne podnose visoke temperature ili imaju problema s povišenim tlakom. Bio-sauna je sauna s vlažnom atmosferom s maksimalnom temperaturom od oko 50/65 ° C i vlagom u rasponu od 60 – 70%. Razlika između parne/turske kupelji (s vlagom zasićenja blizu 100%) je da u bio sauni koegzistiraju u ravnoteži temperatura i vlažnost, a upravo ta temperatura i vlaga izvlače ono najbolje iz himalajske soli postavljene na zidove saune. Tu dolazimo do najposebnije značajke bio solne saune, a to je efekt slane sobe. Pod utjecajem visoke temperature otpuštaju se negativni ioni himalajske soli, kojom su obloženi zidovi saune. Atmosfera saune ispunjava se ionima soli, pod utjecajem visoke temperature otvaraju se pore kože i tijelo može upijati 80 korisnih minerala prisutnih u himalajskoj soli. Pozitivni učinci su smanjenje upala, crvenila, oteklina, svrbeža i suhoće kože te pojave ekcema. Bitno se olakšavaju tegobe astme, alergija, bronhitisa, kašalja i drugih respiratornih smetnji. Pozitivni su učinci na probavu, pamćenje, san, apetit i raspoloženje.

Parne saune
Glavna razlika između parne i finske saune je u vrsti topline i vlažnosti kojom raspolažu. Finska sauna je suha sauna, s višim temperaturama, 75-90°C na vlazi od 20-35%. U parnim saunama temperatura je niža, oko 45°C i vlažnost od 40-65% koju osigurava generator pare.

Blagodati parne saune
Sauniranje u parnoj sauna značajno poboljšava kardiovaskularno zdravlje, cirkulaciju, što utječe na sniženje tlaka, potiče zacjeljivanje oštećenog kožnog tkiva, pozitivno utječe na respiratorne infekcije i podiže imunitet. Korištenje parne saune može smanjiti proizvodnju kortizola u tijelu. Kortizol je hormon koji regulira razinu stresa. Kad nivo kortizola padne, osjećate se opuštenije. Parne saune stvaraju okruženje koje zagrijava sluznicu i potiče duboko disanje. Znojenjem u parnoj sauna, rješavate se toksina, koža dobiva zdraviji izgled i postaje glađa. Profesionalni sportaši već desetljećima znaju da im parna sauna može pomoći u oporavku od napornih treninga. Također sauniranjem, zagrijavaju se zglobovi i tetive, postaju fleksibilniji te se smanjuje mogućnost ozljeda. Redovito korištenje saune, uz pravilnu prehranu i vježbanje, pomaže u mršavljenju. Svakako pri korištenju parne saune treba na umu imati ograničenja za određena zdravstvena stanja. Parna sauna Premium, brenda spa.hr, dolazi u dimenzijama 1800 mm x 1200 mm x 2100 mm s kapacitetom 2-4 osobe.

Bliss Elite- top model sa 121 mlaznicom!
Iz ponude hidromasažnih bazeni brenda spa. hr izdvajamo hidromasažni bazen Bliss Elite, model koji raspolaže s brojem mlaznica kao niti jedan SPA na tržištu. Dimenzije bazena Bliss Elite su 2200mm x 2200mm x 940mm, a kapacitet 1250 L vode. Bazen raspolaže s 2 ležeća i 3 sjedeća mjesta. Unutrašnjost školjke dostupna je u 6 boja i termo izolirana je. Ono što Bliss Elite hidromasažni bazen izdvaja od ostalih na tržištu, je čak 121 kromirana mlaznica. Pored toga raspolaže s 31 rasvjetnim tijelom, a dezinfekcija vode obavlja se putem najefikasnijeg sustava za održavanje čistoće vode brominatora. Brominator (in. clear) generira i otpušta brom u vodu spa i brzo uništava mikrobiološke kontaminante poput vodom prenosivih bakterija, algi i organskih tvari koje u vodu donose kupači.

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA