13/07/2024

U bojama ljeta

Plava, tirkizna, žuta, narančasta i zelena su boje ljeta. Boje povezujemo s određenim raspoloženjem i energijom koju daju prostoru. Ove boje prostoru daju svježinu i živost te će cijelu godinu asocirati na sunce, more i šum valova ili svježinu šumskog zelenila.

Žuta boja, iako je sinonim za sreću i pozitivno ozračje, treba se oprezno koristiti u prostoru. Previše žute boje u prostoru može izazvati strah i frustraciju, također može dovesti do zamora očiju.

Tirkizna boja najviše podsjeća na more i morsko okruženje. Djeluje opuštajuće, podiže raspoloženje i vizualno osvježava prostor.

Aura & Astro
Astro i Aura su samostojeći umivaonici s pojavnošću koja ne ostavlja mjesta ravnodušnosti. Umivaonike je dizajnirao Marco Piva. Astro je zamišljen kao kocka leda koja se topi na što upućuje i oblik korita koji lagano uranja u volumen umivaonika. Aura umivaonik je lišen bilo kakvog ukrasa i njegov savršeni geometrijski oblik naglašen je prigušenim plavičastim svjetlom. Umivaonici su dostupni osim u tirkiznoj i plavoj boji, u još 11 boja. Umivaonici su napravljeni od ekološki održive smole – koja ima čvrstoću kamena, a prozirnost kristala. Smola se ručno ulijeva u kalupe i kada se učvrsti, ručno se brusi i polira kako bi se uklonili nedostatci i dala bistrina. Na kraju se stavlja zaštitni sloj. Zbog ovakvog načina izrade, svaki proizvod je jedinstven i neponovljiv, dva umivaonika nikad neće biti ista zbog neznatnih razlika u boji, veličini i debljini. (Antonio Lupi)

Slavina u boji
Čiste, jednostavne linije metala spajaju se mekoćom silikona i oblikuju razigranu formu ugodnu na dodir i vizualno zanimljivu. POP slavine i termostatske miješalice izrađene su od mesinga i dostupne su u kromiranoj, brušenom čeliku ili crno-bijeloj lakiranoj završnoj obradi. Silikonski dio dostupan je u crnoj, zelenoj, ljubičastoj, narančastoj, bijeloj, plavoj i žutoj boji. Sve slavine su opremljene aeratorima koji isporučuju mješavinu zraka i vode, čime se smanjuje potrošnja vode. Također imaju reduktor protoka koji ograničava protok na maksimalno 4 L/min. (Zazzeri)

Razigrana keramika
Nova kolekcija rasvjete PALM karakteristična je po impresivnom sučeljavanju keramičkih geometrijskih elemenata, čije kontrastne boje stvaraju privlačan komad. Napravljene su u različitim veličinama i dostupne u širokom spektru keramičkih završnih obrada. Dobro usklađene boje omogućuju mašti stvaranje fascinantnih dinamičnih kombinacija. Svaka lampa ima bazu od brušenog mesinga koja podupire keramičku strukturu. Satenska kugla na vrhu širi toplo svjetlo. Ova kolekcija očigledan je podsjetnik na dizajn 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća, u prepoznatljivim tonovima i oblicima. (Marioni)

Kuhinje i kupaonice br.56

Cijeli članak objavljen u magazinuKuhinje i kupaonice br.56. Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 
kupite svoj pojedinačan primjerak ili se pretplatite na : HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA