23/09/2023

Svjetiljka inspirirana slavnom Coco Chanel

 

Larose Guyon je brend koji spaja umjetnost, život i luksuz u bezvremenske ručno rađene kreacije. Početkom 2019. godine predstavljena je jedna takva kolekcija svjetiljki COCO, inspirirana slavnom Coco Chanel. Radi se o visećoj svjetiljki u obliku biserne niske koju je nosila Coco Chanel.

Tijelo svjetiljke sastoji se od 10 ručno puhanih staklenih kugli međusobno povezanih u gipku nisku poput ogrlice od bisera. Ova linija svjetiljki, kako kaže jedna od suosnivača branda, utjelovljenje je duha Pariza 19. stoljeća.

Razne mogućnosti postavljanja

Staklene kugle svjetiljke ručno su izradili majstori obrtnici, a spojene su međusobno fleksibilnim spojnicama. Tijelo svjetiljke nadopunjavaju utezi, kuke, prstenovi i pričvrsnice za strop i zid koje omogućavaju jedinstvene konfiguracije.

Uz navedeni dodatan set opreme, svjetiljka Coco postaje oblikovni element prostora. Popust skulpture dati će novu dimenziju bilo kojem interijeru.
Izbor boja i završnih obrada staklenih kugli svjetiljke, uključuje patinirani bakar i mjed te satinirani nikel i satiniranu crnu boju.

Iako je cijena paprena, gotovo 23 000 dolara, sviđa nam se ideja i koncept.

www.laroseguyon.com
Izvor: v2com