16/07/2024
Feal 1

Savjeti za wellnes ugođaj u kupaonici

Feal Hrvatska d.o.o. 
Rudeška cesta 3a, ZAGREB 
Telefon: 01/3866 222
e-mail: keramika@feal.hr
Radno vrijeme:
PON-PET: 08:00-19:00h
SUB: 08:00-13:00h
www.keramika.feal.hr

Kupaonica je već odavno prerasla svoju osnovnu funkciju kao prostor za obavljanje higijene. Ubrzani način života stavlja pred kupaonski prostor nove zahtjeve.

Wellness atmosfera u kupaonici olakšati će početak dana i donijeti opuštanje na kraju užurbane svakodnevice. Kako postići wellness ugođaj u vlastitoj kupaonici? Neovisno da li raspolažete s velikim ili malim kupaonskim prostorom, stručni tim izložbeno prodajnog salona Feal Keramike otkrio nam je kako kupaonicu pretvoriti u wellness oazu.

Dobra osnova je pola posla
Osnovu vizualnog identiteta svake kupaonice čine podne i zidne obloge. Za oblaganje podova i zidova, najčešće se koriste keramičke pločice koje definiraju stil i atmosferu prostora. Opuštajući wellness ugođaj može se postići keramičkim pločicama velikih dimenzija koje se postavljaju bez ili s minimalnom fugom. Jedna od ideja je i kompozicija pločica iz serija Cold i Calacatta. Za pod je odabran bezvremenski dekor mramora serije Calacatta koji komplementira bisernom sjaju nježnih boja zidnih pločica iz serije Cold (Abrila). Za one koji žele iskazati stav, jednostavna paleta boja i linija mogu se nadograditi pločicama s 3d efektom iz kolekcije Blanco koje će djelovati poput zidne skulpture. U ovom slučaju dovoljno će biti i obložiti manju zidnu površinu strukturiranim pločicama za željeni efekt. Već dugo su u trendu i keramičke pločice u različitim nijansama sive boje (serija Cemento) koje su odlična podloga za različite stilove i kombiniranja s drugim kupaonskim elementima. Za nešto decentno, a opet drugačije tu je serija keramičkih pločica Peonia s romobovima u pastelnoj rozoj, sivoj i bijeloj boji.

Kupaonski namještaj – jednostavno i funkcionalno
Za postizanje wellness ugođaja koji treba biti opuštajući, doprinijet će i funkcionalan namještaj (Geberit Acanto), jasnog dizajna s organskim oblicima, modernih linija, s dobro organiziranim prostorom za pohranu i skladištenje svih potrebnih sitnica. Naglasak prostoru možete dati i s namještajem kolekcije Iris s upečatljivom strukturom prednjica kupaonskih ormarića (Armal).

Tuš kabina i kada
Obje varijante mogu pružiti wellness doživljaj kupanja ili tuširanja pogotovo ako se u tuš kabinu doda hidromasažni stup ili veliki nadglavni tuš s efektom „rain“. Odabir između kade i tuš kabine ovisi o veličini prostora i preferencijama korisnika. Kod odabira tuš kada i kabina standard je postala walk-in tuš kada, u razini poda, a veliki trend su paravani s crnim aluminijskim okvirima (Zenith Glam).

Kvalitetne sanitarije
Kod opremanja kupaonice nužan je odabir kvalitetne opreme. Iznimka nisu ni sanitarije čiji dizajn utječe na ukupni vizualni dojam. Bez obzira radi li se o visećim ili samostojećim WC školjkama, serija Feeling svojim suvremenim dizajnom, integrirat će se u bilo koji odabrani stil uređenja.

WC tuš – nova razina higijene
WC tuš postaje nezaobilazan dodatak svake moderne kupaonice. Radi se o proizvodu koji objedinjuje WC i bide. U salonima Feal Keramike možete pronaći model koji ne zahtjeva priključak električne energije (TECEone). S funkcijom bidea, TECEone donosi vam osvježenje nakon uporabe WC školjke. S lijeve strane nalazi se gumb za regulaciju temperature vode, a s desne kotačić za regulaciju količine vode. Pritisak vode izbacuje ručicu tuša koja omogućuje nježno pranje.

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina
(HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili
osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našeg online KIOSKA