25/09/2023

Između urbanog načina življenja i nove udobnosti: novosti među saunama marke Klafs udovoljavaju zahtjevima mladih, mobilnih ciljnih skupina, ali i ljudi koji u svom domu stavljaju naglasak na vrlo zahtjevnu, prema dizajnu orijentiranu opremu, kod koje sauna predstavlja sastavni dio stambenog prostora.

Model „Easy“ prva je sauna proizvođača Klafs koju je prema želji moguće i samostalno sastaviti – za sve mobilne urbane ljude, koji i unatoč manjoj stambenoj površini ne žele odustati od osjećaja saune.

Sauna se zadnjih desetljeća radikalno promijenila – od niše u podrumima do fiksnog sastavnog dijela stambenog interijera. Urbanizacija s jedne strane u kombinaciji s ograničenim stambenim prostorom i podizanje vrijednosti kuće u pogledu opreme i dizajna stvorili su različite stambene zahtjeve na koje tvrtka Klafs odgovara svojim inovacijama u području sauna. Tako su dizajnerske saune „Aura“ i „Aurora“ temi udobnost dali novu interpretaciju. Oba modela šire osjećaj udobnosti i napravljene su upravo za to da svoje mjesto nađu u središtu dnevne zone, a odgovaraju im inovativni dodatci poput visećih svjetiljki „Romeo“ i „Julia“ te linije tkanina „Mollis“ koja je specijalno razvijena za saune.

Fleksibilni koncepti sauna za urbanog čovjeka Za mobilnog gradskog čovjeka koji češće mijenja mjesto stanovanja odnosno nema puno prostora, tvrtka Klafs je prije nekoliko godina svojom izvlačnom mini saunom model „S1“ dala suvremen odgovor. Sada ta ista tvrtka širi svoju ponudu za urbanog čovjeka koji se ne želi odreći wellnessa. Model „S1 Manuell“ predstavlja saunu koja ekstremno štedi prostor (112 cm tj. 142 cm vanjske širine), a koju je jednim potezom moguće izvući i koja pruža prostor za dvije osobe. Na istom konstrukcijskom principu kao „S1“ temelji se i model „Easy“, koji je zahvaljujući predmontiranoj tehnici i prema želji moguće samostalno montirati i po potrebi razmontirati. Veliki zidni elementi, visoki stupanj stabilnosti i cca. 40 posto manja težina karakteriziraju ovu modernu gradsku saunu je svojim oblikom, dizajnom i izgledom u skladu s vremenom.