25/09/2023

Rješenje bez stepenica, kuće za više generacija

PROJEKT: Bungalov Bayern
IZVOĐAČ: Griffnerhaus GmbH
KONTAKT: www.bautipps.de/hersteller/griffner-haus

Bungalovi su namijenjeni ljudima koji misle na budućnost i koji u skladu s tim žele graditi. Ovaj nagrađivani koncept tvrtke Griffnerhaus odličan je primjer za to.

Ovaj koncept bungalova zahvaljujući svom ekstremno fleksibilnom tlocrtu nudi razne mogućnosti korištenja za najrazličitije životne faze. Osim glavnog stana u objektu s tri krila nalazi se kompletan drugi stan s odvojenim ulazom. Takvo se područje kasnije odlično uklapa u temu “skrb i njega kod kuće”: stan u neposrednoj blizini prilaza zgradi moguće je – skroz bez zahvata – koristiti za osoblje za njegu. Mimo toga, već je kod izrade koncepta planiran Universal Design – koji proizvode i okolinu koncipira tako da ih može koristiti jako puno ljudi bez dodatne prilagodbe – projektirano i realizirano do najmanjeg detalja. Na taj način kuća pruža rješenje bez gotovo i jedne stepenice od garaže do bazena. Također su korištena široka vrata i prostrane površine za kretanje, komforni raspored elemenata s određenom pristupnošću te dobre svjetlosne i komunikacijske osovine u cijelom objektu, a prema van prozori i vrata s rješenjem do poda.

Velike staklene površine propuštaju puno prirodnog svjetla u prostor i stvaraju otvoren i širok ambijent. Terasa je zahvaljujući tlocrtu u obliku slova U te zaštićenom dvorištu dostupna iz dnevne zone, ali i spavaće sobe koja se nalazi preko puta. U radnoj sobi s direktnim pogledom na bazen i terasu lijepo je dočekati slobodnu večer. Želja investitora za kućom elegantnog, modernog dizajna također je uspješno ostvarena. Dvokrilni objekt s ravnim krovom s nadograđenim dijelom i minimalističkim oblikom te spretno kombiniranom fasadom od žbuke i drveta osvaja svojim izgledom.

U glavnom stanu dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja čine otvorenu cjelinu – zahvaljujući prozorima u ravnini poda s kontaktom prema van.

U kuhinji vlada sloboda kretanja. Svi uređaji i rekviziti lako su dostupni.

Lijep pogled: Iz spavaće sobe izravno se izlazi na terasu i bazen.

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina
(HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili
osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našeg online KIOSKA