25/09/2023

Agave, bijeli i rozi oleanderi, pinije, stabla maslina, kaktusi i palme– usred ove raskošne, mediteranske vegetacije nalazi se vrhunski dragulj za odmor koji vlasnici iznajmljuju i turistima.

Villa Triptih nalazi se na hrvatskom otoku Hvaru, na rubu srednjovjekovnog ribarskog mjesta Vrboska. Ekskluzivni smještaj dobio je naziv po istoimenom romanu hrvatskog povjesničara i pisca Miroslava Brandta koji je ranije tamo imao svoju ljetnu rezidenciju. Sadašnji vlasnik iz Njemačke nekadašnju je masivnu kamenu kuću dao proširiti, obnoviti i modernizirati. Pri tom je, svjestan tradicije, veliku pažnju posvetio tome da zadrži što je više moguće od izvorne građevine i prekrasnog vrta na zemljištu veličine 1100 četvornih metara. Za to je među˝ostalim numeriranan sav postojeći prirodni kamen na fasadi, očišćen i odnesen kako bi na kraju radova bio ponovo izkorišten kao oplata. Kuća za odmor veličine 280 četvornih metara ima četiri spavaće sobe koje su dobile ime po dalmatinskim vjetrovima. Svaka od njih ima pogled na more i kupaonicu. Velika blagovaonica spojena je s kuhinjom i dnevnim boravkom i tako predstavlja srce nekretnine za odmor koju vlasnici rado iznajmljuju i gostima.

Pogled bez granica
Polukružni preljevni bazen nedvojbeno predstavlja vrhunac rezidencije za odmor. Visoko iznad zaljeva, iz vode se pruža prekrasan pogled na more. Na velikoj, polukružnoj terasi na kojoj se nalazi i vanjski tuš zajamčeni su dani odmora bez stresa i žurbe. Za ljubitelje sauniranja tu je i sauna u kući. Otok Hvar, najtopliji otok u Jadranskom moru poznat je i po Starogradskom polju (Ager), UNESCO-voj kulturnoj baštini koju su 400 godina prije Krista zasadili doseljenici iz stare Grčke. I u vili Triptih vino ima svoju ulogu i to u obliku vinskog podruma koji se prostire na 60 četvornih metara i obložen je masivnim kamenim pločicama. A tko voli hrvatske specijalitete s roštilja, može ih sam pripremiti i to na vanjskom roštilju.