25/09/2023

Kupaonica za suvremeni dom

Simbiozom WC školjke i bidea na tržištu su se pojavili WC tuševi ili wellness WC-i.

Sjećamo se prije 10-tak i više godina prezentacije jednog renomiranog proizvođača sanitarne opreme na kojoj su među prvima na našem tržištu predstavili WC tuš. Moramo priznati da smo bili dosta iznenađeni i skeptični.

Napredan način održavanja higijene

No vrijeme je pokazalo da se radi o odličnom proizvodu koji zadovoljava potrebe korisnika za još boljom higijenom, na nov jednostavniji i ugodniji način. Proizvod nije jeftin, ali korisnici koji su ga kupili kažu da su oduševljeni i da vrijedi svakog novčića. WC tuš već se dugo koristi na istoku, pogotovo u Japanu, a zadnjih godina osvojio je i europsko tržište.

Odabir mlaza vode prema vlastitim željama

O kakvom WC-u se zapravo radi? Radi se o WC sistemu s integiriranim tuš sprejem za vodu za nježno pranje intimnih dijelova i sušilom koje vas ostavlja potpuno suhim bez potrebe za brisanjem. Preko kompaktnog upravljačkog sučelja, koje nalazi pored školjke ili tipke za ispiranje, odabire se jačina i vrsta mlaza, temperatura mlaza te kut istjecanja mlaza vode. Funkcijama WC tuša može se upravljati i preko daljinskog upravljača.

Dobrobit WC tuša prepoznati će mnogi

Nakon toga slijedi sušenje zrakom. Ovaj sistem je potpuno odvojen od sistema ispiranja WC školjke. S WC tušem može se u potpunosti održavati higijena intimnih dijelova na siguran i ugodan način. Ovime se higijena obavlja brzo i jednostavno, što će posebno znati cijeniti žene određenih dana tokom mjeseca. Pored toga sistem donosi bolju kvalitetu života za slabo pokretne i starije osobe koje mogu lako i bez dodatnih napora obaviti svakodnevnu higijenu. Sistem i način održavanja higijene posebno je pogodan za ljude s raznim zdravstvenim tegobama. WC tuš se naravno može koristiti i bez funkcije tuša, samo kao WC školjka.

Dodatne funkcije WC tuša

Prednost je i mogućnost odabira funkcija i upravljanja putem intuitivnog daljinskog upravljača koji se može instalirati i na zid. Još naprednija varijanta je upravljanje WC tušem putem mobilne aplikacije na kojoj se mogu programirati postavke o jačini mlaza, temperaturi vode i svim ostalim parametrima prema osobnom ukusu korisnika. Kako se radi o tehnološki vrlo naprednom proizvodu, određeni modeli imaju i dodatne funkcije kao što je automatsko spuštanje i dizanje WC daske, noćno osvjetljenje, automatsko senzorsko puštanje vode i ekstrakciju neugodnih mirisa čim sjednete na WC školjku. Možda vam sve ovo zvuči pretjeranim ali jednom kad se naviknete na ovakvu razinu higijene i praktičnosti sigurno se nećete poželjeti vratiti na staro.

 

Zanimljivost: Rituali kupanja i vitalna uloga čistoće duboko su ukorijenjeni u japanskoj kulturi. U skladu s tom tradicijom, japanska tvrtka Lixil razvila je prvi tuš WC davne 1967. godine.

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU