25/09/2023

Nova dimenzija higijene

Užurbani način života, stres i svakodnevnica ne ostavljaju nam uvijek puno vremena za opuštanje, brigu o pravilnoj prehrani i zdravlju. Oaza našeg opuštanja svakog dana, bar na kratko, je kupaonica. Prema jednom istraživanju 43% ljudi izjavilo je da kupaonicu smatra svojim utočištem i jedinim mjestom na kojem mogu imati vremena za sebe. 39% njih sklono je bijegu u kupaonicu kad žele u miru razmišljati. Jedno američko istraživanje iz 2018., provedeno na 2500 ljudi, pokazalo je da u kupaonici i na WC-u provodimo značajan dio vremena, čak sat i 45 minuta muškarci i 85 minuta žene tokom jednog tjedna. Za usporedbu to je vrijeme koje je potrebno prosječnom čitatelju da dva puta godišnje pročita epski Tolstojev roman Rat i mir, koji broji 1500 stranica. To potvrđuje koliko je ta jednostavna prostorija promijenila svoju ulogu tokom desetljeća i kolika joj važnost danas pripada.

Kupaonica-mjesto opuštanja

S novom ulogom kupaonice, kupaonski proizvodi danas imaju novu dimenziju koja omogućava još lakše, jednostavnije, brže i ekonomičnije održavanje svakodnevne higijene. Kod slavina umivaonika koriste se perlatori koji miješanjem vode sa zrakom značajno smanjuju potrošnju vode, tuš slušalice s različitim vrstama mlaza pružaju opuštajuće efekte masaže, dok pod nadglavnim tušem možete iskusiti osvježavajući mlaz tropske kiše. Jedan značajan pomak dogodio se i u segmentu programa WC školjki i bidea. Proizvod koji uspješno objedinjuje ovaj opće prihvaćeni duo u jedan element je WC školjka s funkcijom bidea, koji se može pronaći i pod nazivom WC tuš ili WC bide. O čemu se radi?

WC školjka s funkcijom bidea?

Radi se o WC školjci s bideom koja se istovremeno koristi za obavljanje nužde ali i za održavanje higijene intimnog područja. Iako na prvi pogled možda izaziva nedoumice, ovaj proizvod je dobro poznat i prihvaćen već dugi niz godina širom Europe ali i u svijetu. Mnogi će prvo pomisliti kako je moguće da se jedan proizvod koristi za tako dvije potpuno oprečne radnje i koliko je to higijenski.

Svako pitanje je na mjestu i zato ćemo funkcioniranje pojasniti na primjeru WC školjke s bideom TECEone. Prvo i osnovno po čemu se TECEone razlikuje od sličnih proizvoda ostalih proizvođača je da za njegovo funkcioniranje nije potrebna struja. Funkcijom tuša, cijevi za higijenu intimnih područja upravlja isključivo pritisak vode. Topla voda za higijensko pranje dolazi izravno iz cijevi. To znači: nema komplicirane elektronike koja bi se mogla kvariti. Nema ni tehnologije za vašeg vodoinstalatera, koji može samostalno vršiti instalaciju i održavanje. TECEone zauzima prostor kao i klasična WC školjka.

Kako TECEone funkcionira?

Na TECEone WC školjci s funkcijom bidea, s lijeve i desne strane nalazi se po jedan gumb. Nakon obavljanja nužde, pomoću lijevog okretnog gumba namješta se ugodna temperaturu vode za pranje do 38 ˚C, brzo i precizno. Desni okretni gumb preciznu kontrolira količinu vode do 5 L u minuti. Pritisak vode izbacuje ručicu tuša koja je integrirana u WC školjci i pranje počinje. Ovime dobivate isti doživljaj i ugodu kao kod tuširanja i održavanja higijene pod tušem, s mekanim, toplim mlazom vode koji nježno pere i ne ostavlja ništa za sobom, osim čiste svježine. Nakon pranja ručica tuša uvlači se na svoje mjesto u WC školjku.

Što WC školjka s bideom znači za svakodnevnu higijenu?

WC školjka s bideom u održavanju svakodnevne higijene donosi novu dimenziju jer se higijena intimnog područja održava odmah i s istim osjećajem ugode kao i kod tuširanja. Ovu praktičnost zavoljeti će sve žene u određenom dijelu mjeseca. Užurbani način života donosi nam puno stresa, a time i manjak vremena za pripremu zdravih i cjelovitih obroka. Sve to naše tijelo pamti, prepoznaje i vraća nam u obliku raznih manjih ili većih tegoba. Ako tome pridodamo i suvremeni, uglavnom sjedilački način rada, često i više od 10 sati dnevno, tegobe motolokornog sustava, glavobolje, problemi s probavom, najčešće problemi s hemoroidima vrlo su učestali. Dio njih može umanjiti blagotvorna moć vode u obliku tuširanja, vodene masaže i sl. Tako npr. problem s hemoroidima, možemo vrlo uspješno umanjiti i držati pod kontrolom redovnim tuširanjem intimnog područja hladnom ili mlakom vodom. Samo zamislite koliko to pojednostavljuje na svakodnevnoj razini proizvod poput WC školjke s bideom TECEone i koliko smanjuje potrošnju vode. Još jedna prednost ovog proizvoda, o kojoj dok smo zdravi ne volimo razmišljati, je pomoć u higijeni bolesnim i slabo pokretnim osobama. Proizvod TECEone donosi značajni komfor bolesnoj ili slabo pokretnoj osobi i bitno olakšava pružanje njege. Jednom kad isprobate održavanje higijene intimnog područja s WC školjkom s bideom, kao što je TECEone, teško ćete se vratiti na staro.

Tece

više o proizvodima tvrke TECE 

KRENIMO

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU