13/07/2024

Moderna vila u okrilju tradicije

Moderna vila Oblica, smještena u Makraskoj, dobila je ime prema autohtonoj istoimenoj sorti maslina. Vila je uklopljen u nekadašnji ambijent maslinika, a suhozida tipičan za maslinike i naša tradicijska baština prenose se na objekt korištenjem kamena.

Kamen se velikodušno koristio u oblikovanju vanjske arhitekture objekta, fasade te unutar kuće kombinirao s drvenim materijalima i svjetlom paletom boja.

Cjelokupni koncept vile Oblica sinergija je modernog arhitektonskog izričaja u tadicionalnom mediteranskom okruženju. Na bruto površinu objekta od 450 m2 nadovezuju se vanjske terase te grijani bazen od 35 m2. Bazen ima preljeve s tri strane, a staklenom sstijenom je okrenut prema lounge zoni.

Osim vanjskog bazena, potpuno uživanje i opuštanje neovisno o vremenskim prilikama omogućiti će wellness zona u suterenu kuće s grijanim bazenom s protustrujnim plivanje i finskom saunom.

Prizemlje je organizirano kao open space prostor s kuhinjom, blagovaonom i dnevnim boravkom. Prostoru staklena stijena daje transparentni prijelaz na terasu i izniman pogled na more i otoke. Na katu su 4 dvokrevetne sobe i galerijski otvor. Terasa jedne od soba raspolaže i grijanom hidromasažnom kadom.

U kući su još dodatne prostorije za različite potrebe, strojarnica te prostor za bazensku tehniku. Kuću okružuje preko 200 m2 travnjaka, zimzeleno raslinje Cupressocyparis leylandii i autohtona maslina Oblica. Kuća je dostupna za najam.