25/09/2023

Mediteranski ugođaj tijekom cijele godine

Mediteranske plave nijanse nalaze se pri vrhu najčešće korištenih boja u uređenju interijera tijekom ljetne sezone. Mnoge nekretnine za odmor diljem Hrvatske uređene su upravo na ovakav način. Veliko plavetnilo i relaksirajući ugođaj u vlastiti dom ili vikendicu možete unijeti odabirom materijala, predmeta i uzoraka inspiriranim morem. Plava je uz crvenu i žutu jedna od tri osnovne boje te se odavno koristi u umjetnosti i izradi dekoracija.

Plavo-bijela igra

Ove sezone među najpopularnijim dekorima i bojama kuhinjskih te kupaonskih pločica, dekoracija, namještaja i detalja opet su one iz plavog spektra. Naime, riječ je o boji neba i mora za koju mnogi vjeruju da koristi umu i tijelu tako da stvara smirujući učinak. Plave nijanse komplementarne su s mnogim bojama, no pri ciljanom kreiranju mediteranskog ugođaja najčešće se kombiniraju s bijelim tonovima. Naravno, pri odabiru namještaja, drvo i prirodni materijali najbolji su izbor jer je i sam Mediteran upravo po tome cijenjen diljem svijeta.

Samo opušteno

Kako bi i nakon godišnjih odmora stvorili vlastitu opuštajuću oazu u kojoj ćete moći uživati tijekom ostatka godine, važno je slijediti tek nekoliko pravila te pravovremeno odabrati materijale koji će zajedno pripovijedati jedinstvenu morsku priču. Plavo, bijelo, prirodno i nenametljivo neka budu glavni akteri vašeg interijera te misao vodilja s kojom sigurno nećete pogriješiti.

Izdvojili smo prekrasne plavo bijele kombinacije brandova iz Vodotehnike, Möbel Landa i Tepih centra.

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU