25/09/2023

Kuhinje i kupaonice br.50 (proljeće 2019)

Poštovani čitatelji,
proljeće nam dolazi pomalo neodlučno, bar što se tiče vanjskih temperatura no vjerujemo da nećemo morati dugo čekati da se pokaže u svom punom sjaju. Nadamo se da će vama osobno „zasjati“ i neka od tema ovog broja.

Jedan od najznačajnijih događaja ove godine na tržištu kućanskih aparata svakako je Miele Plaza Eventu na kojem je predstavljena nova Generacija 7000 Miele ugradbenih uređaja. Početkom travnja, s delegacijom naše regije, imali smo čast prisustvovati impresivnom Miele Plaza Eventu u njihovoj tvornici u Güterslohu u Njemačkoj. U bogatom programu posjeta, osim Miele Palza Eventa, imali smo priliku obići tvornicu, Miele muzej i porazgovarati s izvršnim direktorom tvrtke Miele, dr. Markusom Miele. Generacija 7000 definitivno prednjači s inovacijama i tehnologijama koje izazivaju „wow“ efekt ali s ciljem da korisniku stvarno olakšavaju život i svakodnevnu upotrebu. Sam način predstavljanja je bio izuzetan, multimedijski gastro show nakon kojeg smo mogli samo zaključiti da je postavljena nova ljestvica što se tiče funkcija koje pružaju potpuno novo iskustvo korištenja kućanskih uređaja. Naše dojmove o novoj Generaciji 7000 možete pročitati u reportaži o Miele Plaza Eventu.

Počeli smo s trend bojom za 2019. – koraljnom! Teško ju je definirati, nešto između crvene i ružičaste boje. U svakom slučaju nama se svidjelo kako su je dizajneri iskoristili na namještaju, opremi i ukrasima za interijere i eksterijere. Budite hrabri, nekad treba jednostavno skočiti pa onda reći hop.

Dalje smo uskočili u jedan kompleksni zahvat – renoviranje kuhinje. Tko je imao priliku renovirati kuhinju zna koje su dvojbe do koje razine je isplativo neke stvari malo ušminkati i zadržati ili je bolje krenuti ispočetka s novim elementima i svim ostalim, što je financijski sigurno puno zahtjevnije. Detaljno smo prošli sve segmente renoviranja kuhinje i nadamo se da će vam koristiti naši savjeti za ovaj kompleksan zahvat. Bilo da uređujete novu kuhinju ili ste u renoviranju postojeće, sigurno ste u nekom momentu razmišljali i o kuhinjskom otoku ili poluotoku. Otok ili poluotok kuhinji daje poseban vizualni identitet pa smo detaljno opisali sve potencijale kuhinjskog otoka ili poluotoka.

Dolaskom proljeća imamo nekako potrebu i obavezu napraviti detaljno čišćenje doma. Osim standardnog usisavača, pozabavili smo se raznim uređajima koji nam omogućavaju održavanje doma čistim i urednim. Neke od njih smo i osobno isprobali.

U kupaonicama se događa svojevrsna revolucija jer se konačno u kupaonicu vraćaju boje. Nakon dugotrajne vladavine „50 nijansi sive“, boje u kupaonici su opet in. Transformacija kupaonice u lifestyle prostor pokazao se kao jedan od najznačajnijih trendova na međunarodnom sajmu ISH u Frankfurtu predstavljen na strukovnom forumu ‘Pop up my Bathroom’.

Vječno aktualna tema, kojom smo se bavili i u ovom broju je uređenje malih kupaonica. Nešto sasvim suprotno prikazali smo u reportaži „S daškom morskog ugođaja“, a biti će vam brzo jasno zašto nas je ovaj primjer privatnog malog wellnessa toliko oduševio. Za kraj smo ostavili reportažu o infracrvenim kabinama za koje je možda manje poznato koje sve dobrobiti donose za tijelo. 

Kuhinje i kupaonice

potražite svoj primjerak magazina KUHINJE I KUPAONICE na svim kioscima

www.kuhinje-kupaonice.com.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se

ŽELIM PRETPLATU