09/12/2023

Kreativna, trendi i energetski učinkovita fasada…

Baumit d.o.o.
Vučak 34
10090 Zagreb
www.baumit.hr

Baumit ETICS sustavi pružaju energetski učinkovitu zaštitu vanjske ovojnice kuće i time smanjuju potrošnju energije za grijanje zimi i hlađenje ljeti.

To može samo Baumit! Već odavno su poznati Baumit ETICS fasadni sustavi koji osiguravaju topli i energetski učinkovit dom. Za sve one koji vole izazove i nešto drugačije tu je Baumit CreativTop završno-dekorativna žbuka, a vječni klasik bijela dolazi u 12 jedinstvenih nijansi.

Kad razmišljamo o fasadi, na prvom mjestu, ispred estetike dolazi funkcionalnost koja se postiže optimalnim izoliranjem fasade. Što je izolacija fasade bolja, manja je potrošnja energije, mikroklima u prostoru je ugodnija i zdravija.

Najbolje rješenje – cjeloviti sustav izolacije

Baumit nudi visokokvalitetne povezane sustave za vanjsku toplinsku izolaciju sastavljenu od učinkovitih izolacijskih materijala, dokazanih ljepila i inovativnih završnih premaza. Povezani sustavi za vanjsku toplinsku izolaciju štite zidove od vanjskih utjecaja i osiguravaju suhoću i neoštećenost zidne konstrukcije. Ali prije svega, dobra izolacija održava postojanu temperaturu unutarnjih prostora. Ovakav sveobuhvatni sustav izolacije ljeti pruža optimalnu toplinsku zaštitu i štiti zidove od pregrijavanja. Zimi pomaže očuvanju topline zidova. Zatim se nanose visokokvalitetni sustavi žbuke kao zaštita od atmosferskih utjecaja. Baumitovi ETICS sustavi lako se održavaju i time čuvaju vrijednost vašeg doma. Za postojeće objekte, toplinska sanacija znači učinkovitu uštedu energije i samim time smanjenje troškova, povećava udobnost i pridonosi zdravom življenju.

Budite kreativni, pustite mašti na volju…
Kad ste odabrali Baumit ETICS sustav za toplinsku izolaciju, možete se prepustiti mašti i kreativnosti s poznatim Baumit CreativTop-om, žbukom na bazi silikona. Zbog nove recepture ne samo da je jednostavnije što se tiče njegovih svojstava ugradnje, već je i opremljen jedinstvenim Baumit efektom suhe površine. Ovaj efekt jamči suhu površinu po magli pa čak i po kišnom vremenu. Stoga se rizik od zaraze algama i plijesnima značajno smanjuje. Individualni izgled fasade ne ovisi samo o njenoj boji. Razmišljajte kreativno i stvorite jedinstvenu fasadu s bilo kojom mogućom strukturom uz Baumit CreativTop završno-dekorativnu žbuku. Zbog neograničenih mogućih kombinacija strukture i boja, Baumit CreativTop je najsvestranija žbuka na tržištu.

Bez obzira na tehniku ugradnje - brojne druge fasadne strukture sada konačno mogu zaživjeti s Baumit CreativTop završnodekorativnom žbukom.

Efekt bijele boje
Bijela je zbroj svih boja svjetlosti, a u svom najčišćem obliku, također je njihova odsutnost. Bijela izgleda čisto i bistro, ali ujedno i hladno i poslovno. Učinak bijelih fasada u najmanju ruku je zapanjujući poput onih u bojama. Odabir pravog bijelog tona za vašu fasadu često je sve samo ne laka odluka. Nije ni čudo, jer bijela boja zida rijetko je samo bijela. Čisto bijela? Prljavo bijela? Topla bijela? Hladna bijela? Čak i male varijacije mogu napraviti velike razlike u izgledu zgrade. Toplo bijele boje imaju primjese crvene, narančaste i žute boje, što rezultira nježnim sjajem i ugodnom vibracijom. Hladnije bijele boje imaju primjese zelene, plave i ljubičaste, pridonoseći čistom i svježem izgledu. Slobodno birajte iz ton karte Baumit “12 nijansi bijele” i odaberite ton koji će vašem projektu dati jedinstveni izgled – kao i uvijek u dobro poznatoj visokoj kvaliteti Baumit proizvoda. Svi bijeli tonovi, od zvjezdano bijele do boje bjelokosti, od opalno bijele do boje leda, dostupni su u proizvodima Baumit StarTop/Color, Baumit CreativTop i Baumit SilikonTop/Color.

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA