13/07/2024

Jedinstveni dizajn

Montažni bazen
dimenzija 15,0 x 5,0 x 1,36 m
“Overflow Advance”, sivi,
www.niveko-pools.com

Godišnji odmor u Grčkoj potaknuo je obitelj na izgradnju ovog bazena jer im se isti svidio u tamošnjem hotelu. Iz toga je izrasla želja: i mi želimo ovakav bazen. A veliku važnost pridavali su dizajnu.

Konkretni trenutak za izgradnju bazena došao je kada se obitelj odlučila redizajnirati vrt i terasu. Zemljište koje posjeduju na izuzetno je lijepom mjestu: s terase se pruža prekrasan pogled na prostrano polje, na kojem nadaleko ne možete vidjeti nijednog susjeda. Dovoljno privatnosti za korištenje bazena koji je obitelj izgradila neposredno uz kuću. Tijekom jednog godišnjeg odmora u Grčkoj primijetili su atraktivan hotelski bazen. Novi bi bazen trebao izgledati slično, ali koji bi pružatelj usluga mogao ispuniti očekivanja obitelji? “Naš se dobar poznanik u to vrijeme slučajno također bavio odabirom bazena te smo tad naišli na češku tvrtku Niveko”, priča investitor. „Osobno su mi se jako svidjeli tehnologija i poseban dizajn – jer cijenimo kvalitetu koja se stvarno može vidjeti.“ Obitelj se odlučila za model nazvan „Overflow Advance“: vrlo otmjenog, vrlo minimalističkog dizajna. To je bazen s preljevnim kanalom u kombinaciji s lijepljenim prirodnim kamenom: rješenje u kojem je unutarnji rubni kamen bazena ispod razine vode. Na taj se način dodatno ističu jasne linije oblika bazena.

Balans brzoj svakodnevici
U svakom slučaju gotovi bazen puno doprinosi kvaliteti života obitelji. “Moja supruga, djeca i ja volimo plivati. Svi osjećamo da su nam u današnjem brzom vremenu potrebne aktivnosti u kojima se također možemo opustiti. “

Svojom impresivnom duljinom od 15 metara i minimalističkim rubnim rješenjem, atraktivni bazen u vrtu već samim svojim izgledom privlači poglede.

Čitav ambijent karakterizira južnjački touch, koji je dodatno pojačan odgovarajućim izborom biljaka.

Moderna pergola postavljena je na jednoj uskoj strani bazena: i ne samo da privlači poglede već i štiti od vjetra.

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA