12/07/2024

Daleko od svjetske gužve, na visini od gotovo 1350 metara ovaj bazen lebdi poput “čardaka ni na nebu ni na zemlji”. Bazen je atrakcija hotela Hubertus, koji je okružen slikovitim vrhovima, smješten u dolini Puster u Južnom Tirolu.

Dolina Puster jedna je od najljepših dolina u Južnom Tirolu, a zovu je i “zelenom dolinom”. Ovdje se nalazi mjesto Olang, koje je „uokvireno“ vrhovima Kronplatza, Piz da Peresa i Dreifingerspitze. Idealno okruženje za hotel Alpin Panorama Hotel Hubertus, s dugom obiteljskom tradicijom.
Tijekom opsežne faze preuređenja među ostalim nastao je novi trakt sa 16 luksuznih soba i prostorijom za fitness i odmaranje s panoramskim terasama. Markantni dojam ostavlja i uređenje fasade od domaćih stabala ariša. Međutim, apsolutni highlight kompletne obnove predstavlja ekstravagantni „Sky Pool“ na prijestolju prozračne visine iznad trakta sa sobama i prostire se daleko u dolinu tako da za vrijeme plivanja imate ostjećaj kao da bestežinski klizite između neba i zemlje.

Zahvaljujući minimalistički uređenom vanjskom rubu, bazen dobiva karakter preljevnog bazena. Na taj način nastaje dojam da plivate u beskraj. Dimenzije bazena su gigantske: širina od pet metara i dužina od 25. Od toga 17 metara strši u zrak iznad trakta sa sobama, na kraju odvojeno staklenom frontom koja ovdje lebdi 12 metara iznad zemlje. Stakleni prozor u podu bazena dodatno pojačava dojam bestežinskog stanja i dopušta pogled odozgo prema dolje i obrnuto. Budući da je „Sky Pool“ grijan tijekom cijele godine, u svako se godišnje doba može uživati u vodi na temperature od 32 stupnja. Bazen od vodonepropusnog betona izliven je na licu mjesta, te je obložen kamenim pločicama u antracit boji, koje stvaraju dojam gigantske stijene koja lebdi i izgleda poput jezera u brdima usred slikovite kulise među vrhovima planina.

Efektna je također i plava rasvjeta bazena koju stvaraju dvanaest LED reflektora markt Wibre. Na svakoj se strani nalazi šest reflektora koji su raspoređeni cik-zak. Ovim rasporedom i pomoću emitiranja svjetlosti reflektora postiže se lijep, oblikotvoran efekt. Svjetlosni koncept s plavom bojom proteže se kompletnim uređenjem hotelskih bazena – i ostali su bazen osvijetljeni plavom bojom.