16/07/2024

Hausbau br.98 (11/12 2017)

Hausbau br.98 (11/12 2017)

Hausbau br.98 (11/12 2017)

Hausbau br.98 (11/12 2017)
Hausbau br.98 (11/12 2017)

Poštovani čitatelji

zadovoljno privodimo kraju još jednu uspješnu godinu, a nadamo se da ste i vi u dobrom raspoloženju i planovima za 2018. Pred vama je broj s kojim smo doslovno prošli „porođajne muke“. Tehnika nam je u samom finalu otkazala poslušnost. No, usprkos tome, s kojim danom zakašnjenja pred vama stoji još jedan sadržajno bogati broj magazina Hausbau.

Komforno stanovanje je naša glavna tema, čija nit vodilja se na neki način proteže i kroz sve ostale teme broja. Prikazujemo projekte obiteljskih kuća kod kojih je udobnost stanovanja za cijelu obitelj i pojedinca na prvom mjestu. Također, u prikazanim se projektima vodilo računa i o budućim potrebama članova obitelji, te prilagodbama koje će prostor zahtijevati tijekom odrastanja djece. Udobnosti stanovanja nisu se odrekli ni vlasnici objekata koje prikazujemo u temi

Povezani s prirodom. Moderna arhitektura izvana i sustavi koji osiguravaju komfor iznutra integrirani su, s vrlo malo intervencija, u okoliš u kojem se nalaze. Uz komfor, posebno je važna i zdrava mikroklima prostora u kojem se živi zato smo se pozabavili elementima unutrašnjeg uređenja koji će povećati razinu zdravog stanovanja, bilo utjecajem na temperaturu prostora, kvalitetu zraka, količinu svijetla ili nečeg drugog. Osim komfora i zdravlja, svakom vlasniku kuće ili stana bitan je vizualni dojam te funkcionalnost prostora. Zato smo pripremili nove ideje kako opremiti interijer funkcionalno i oku ugodno, a da se ne radi samo o namještaju rađenom po mjeri.

Na to se nadovezuju i naši prijedlozi za oblikovanje unutarnjih stepenica, kod kojih osim estetike treba voditi računa i o sigurnosti. Na komfor svakog prostora prije svega utječe temperatura zraka, što je usko povezano s toplinskim sustavima kojima objekt raspolaže.

Toplinske pumpe su sve više nezaobilazan izbor, bez obzira radi li se o novogradnji ili adaptaciji. Osim uvijek korisnih i zanimljivih članka naših partnera, u EkoIN prilogu je i kratki osvrt na dodjelu ovogodišnje arhitektonske nagrade Artur 2017.

Sljedeći brojem magazina Hausbau dočekat će vas na kioscima krajem siječnja sljedeće godine.

Nove ideje za sadržaj i priloge već se kuhaju u našoj kreativnoj kuhinji, što je razlog više da nas pratite i u 2018.

Srdačan pozdrav u ime kompletnog Hausbau tima,