26/09/2022

Dvostruki umivaonici

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Mučite li se da prođete pored partnera da biste oprali zube? Ili imate problema s pronalaženjem mjesta za peglu za kosu? Ako je svako jutro borba, rješenje za ove izazove i još više od toga mogao bi biti dvostruki umivaonik.

Dvostruki umivaonik dolazi u različitim kombinacijama i izvedbama. Umivaonici mogu stajati kao zasebne jedinice jedan do drugog, korita umivaonika mogu biti postavljena na zajedničko postolje ili unutar kupaonskog bloka koji obično ispod umivaonika ima ladice i police za skladištenje. Kao i kod jednostrukih, mogu se ugrađivati kao samostojeći, viseći i ugradbeni. Ovi zadnji mogu biti u nekoliko varijanti- nadgradni, podgradni, poluugrađeni… Što se tiče dimenzija očigledno je da za dvostruki umivaonik treba nešto više prostora, iako proizvođači u ponudi imaju i one manjih, kompaktnijih dimenzija. Dok je za jednostruki umivaonik dovoljna raspoloživa duljina između 90-120 cm, za dvostruki umivaonik treba vam 150-180 cm.

Azteca

POSTOJI NEKOLIKO DOBRIH RAZLOGA ZAŠTO ODABRATI DVOSTRUKI UMIVAONIK
Dvostruki umivaonik donosi duplo više prostora za odlaganje čime se smanjuje nered u kupaonici. U skladišnom prostoru ispod svakog korita možete smjestiti gotovo sve. Od ručnika, kozmetike, higijenskih potrepština do sredstava za čišćenje. Svatko od nas ima svoje navike, neki su vrlo pedantni s visokim higijenskim zahtjevima, dok netko od ukućana može imati malo nonšalantnije poimanje urednosti. Dvostruki umivaonik može vam pružiti vlastiti prostor koji će biti čist i uredan upravo onako kako želite. Ovo se posebno odnosi na kupaonice u sklopu roditeljske sobe. Iako su dvostruki umivaonici bili sinonim za impresivne klasične kupaonice, sada su dostupni u velikom rasponu stilova koji odgovaraju gotovo svim vrstama dizajna interijera. Vrlo su popularni u industrijskom stilu uređenja, a moramo priznati kupaonice s dvostrukim umivaonicima jednostavno djeluju luksuznije.

Cielo

MOGU LI DVA UMIVAONIKA DIJELITI ISTI ODVOD?
U većini slučajeva možete lako prilagoditi dovodne i odvodne cijevi za smještaj dva umivaonika, koristeći T priključke, posebne ventile, produžne cijevi i crijeva. Možda ćete morati odzračiti svaki umivaonik zasebno, ovisno o vašem spoju na dovod vode.

Flaviker

KAKO DODATI DRUGI UMIVAONIK U KUPAONICU?
Za naknadno dodavanje drugog umivaonika dva su moguća scenarija: ili ćete ugraditi potpuno novi kupaonski blok s dva umivaonika ili ako je to moguće napraviti dodatan otvor na postolju za još jedan umivaonik i dodati cijevi za dovod i odvod vode. U drugom slučaju, prije nego se bacite na posao, u obzir treba uzeti vrstu materijala plohe u koju se ugrađuje dodatni umivaonik i tip umivaonika. Ako se radi o nekoj vrsti drvene podloge onda vjerojatno uz malo iskustva u DIY poslovima, to možete i sami napraviti. Rezanje laminata, čvrste površine (poput Coriana) i drveta može se izvesti bušilicom i ubodnom pilom. Ubodna pila pravi prilično grub rez, ali ako instalirate umivaonik, izrezani rub neće biti vidljiv. S druge strane, ako želite ugraditi podgradni umivaonik, to zahtijeva napredne tehnike s više alata pa je ugradnju bolje prepustiti profesionalcima. Isto se odnosi na podloge od kvarca, granita i mramora.

ABK

Ceramica Cielo

Nadgradni dvostruki umivaonici
U zadnje vrijeme vrlo su popularni upravo tkz. nadgradni umivaonici. Njihova prednost je u lakom održavanju korita umivaonika, ali i površine na koju su postavljeni, stoga su sve češći odabir ne samo u obiteljskim kućama, već i u objektima za iznajmljivanje. Vrlo lijepo će izgledati obli i ovalni umivaonici na jednostavnom postolju ili kupaonskom bloku s ladicama, a umivaonici u boji dati će poseban šarm kupaonici (Ceramica Cielo). Svaki od umivaonika može imati zasebno ogledalo ili jedno veliko zajedničko.

Fiora

Kuhinje i kupaonice br.56

Cijeli članak objavljen u magazinu Kuhinje i kupaonice br.56. Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 
kupite svoj pojedinačan primjerak ili se pretplatite na : HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA