12/07/2024

Dvostruki umivaonici

Mučite li se da prođete pored partnera da biste oprali zube? Ili imate problema s pronalaženjem mjesta za peglu za kosu? Ako je svako jutro borba, rješenje za ove izazove i još više od toga mogao bi biti dvostruki umivaonik.

Dvostruki umivaonik dolazi u različitim kombinacijama i izvedbama. Umivaonici mogu stajati kao zasebne jedinice jedan do drugog, korita umivaonika mogu biti postavljena na zajedničko postolje ili unutar kupaonskog bloka koji obično ispod umivaonika ima ladice i police za skladištenje. Kao i kod jednostrukih, mogu se ugrađivati kao samostojeći, viseći i ugradbeni. Ovi zadnji mogu biti u nekoliko varijanti- nadgradni, podgradni, poluugrađeni… Što se tiče dimenzija očigledno je da za dvostruki umivaonik treba nešto više prostora, iako proizvođači u ponudi imaju i one manjih, kompaktnijih dimenzija. Dok je za jednostruki umivaonik dovoljna raspoloživa duljina između 90-120 cm, za dvostruki umivaonik treba vam 150-180 cm.

Azteca

POSTOJI NEKOLIKO DOBRIH RAZLOGA ZAŠTO ODABRATI DVOSTRUKI UMIVAONIK
Dvostruki umivaonik donosi duplo više prostora za odlaganje čime se smanjuje nered u kupaonici. U skladišnom prostoru ispod svakog korita možete smjestiti gotovo sve. Od ručnika, kozmetike, higijenskih potrepština do sredstava za čišćenje. Svatko od nas ima svoje navike, neki su vrlo pedantni s visokim higijenskim zahtjevima, dok netko od ukućana može imati malo nonšalantnije poimanje urednosti. Dvostruki umivaonik može vam pružiti vlastiti prostor koji će biti čist i uredan upravo onako kako želite. Ovo se posebno odnosi na kupaonice u sklopu roditeljske sobe. Iako su dvostruki umivaonici bili sinonim za impresivne klasične kupaonice, sada su dostupni u velikom rasponu stilova koji odgovaraju gotovo svim vrstama dizajna interijera. Vrlo su popularni u industrijskom stilu uređenja, a moramo priznati kupaonice s dvostrukim umivaonicima jednostavno djeluju luksuznije.

Cielo

MOGU LI DVA UMIVAONIKA DIJELITI ISTI ODVOD?
U većini slučajeva možete lako prilagoditi dovodne i odvodne cijevi za smještaj dva umivaonika, koristeći T priključke, posebne ventile, produžne cijevi i crijeva. Možda ćete morati odzračiti svaki umivaonik zasebno, ovisno o vašem spoju na dovod vode.

Flaviker

KAKO DODATI DRUGI UMIVAONIK U KUPAONICU?
Za naknadno dodavanje drugog umivaonika dva su moguća scenarija: ili ćete ugraditi potpuno novi kupaonski blok s dva umivaonika ili ako je to moguće napraviti dodatan otvor na postolju za još jedan umivaonik i dodati cijevi za dovod i odvod vode. U drugom slučaju, prije nego se bacite na posao, u obzir treba uzeti vrstu materijala plohe u koju se ugrađuje dodatni umivaonik i tip umivaonika. Ako se radi o nekoj vrsti drvene podloge onda vjerojatno uz malo iskustva u DIY poslovima, to možete i sami napraviti. Rezanje laminata, čvrste površine (poput Coriana) i drveta može se izvesti bušilicom i ubodnom pilom. Ubodna pila pravi prilično grub rez, ali ako instalirate umivaonik, izrezani rub neće biti vidljiv. S druge strane, ako želite ugraditi podgradni umivaonik, to zahtijeva napredne tehnike s više alata pa je ugradnju bolje prepustiti profesionalcima. Isto se odnosi na podloge od kvarca, granita i mramora.

ABK

Ceramica Cielo

Nadgradni dvostruki umivaonici
U zadnje vrijeme vrlo su popularni upravo tkz. nadgradni umivaonici. Njihova prednost je u lakom održavanju korita umivaonika, ali i površine na koju su postavljeni, stoga su sve češći odabir ne samo u obiteljskim kućama, već i u objektima za iznajmljivanje. Vrlo lijepo će izgledati obli i ovalni umivaonici na jednostavnom postolju ili kupaonskom bloku s ladicama, a umivaonici u boji dati će poseban šarm kupaonici (Ceramica Cielo). Svaki od umivaonika može imati zasebno ogledalo ili jedno veliko zajedničko.

Fiora

Kuhinje i kupaonice br.56

Cijeli članak objavljen u magazinu Kuhinje i kupaonice br.56. Potražite svoj tiskani ili digitalni primjerak na našem online kiosku 
kupite svoj pojedinačan primjerak ili se pretplatite na : HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA