07/03/2024

Bez dobre izolacije, nema dobre renovacije!

Topli dom bez vlage-jednom i zauvijek. Svaka renovacija je priča za sebe, no ovisno o veličini vaše nekretnine i njezinom trenutnom stanju, svakog mjeseca možete štedjeti više od 50% iznosa vaših mjesečnih režija.

Svake zime ista stvar. U zidove kao da je ušla hladnoća koju je nemoguće istjerati. Izvlačimo deke iz ormara, navlačimo slojeve odjeće, palimo kamine, kalorifere, radijatore, termoakumulacijske peći, klima uređaje, sve što nam je na raspolaganju, a mjesečni računi dostižu nove neslavne rekorde. Otputujemo na proslavu Božića s obitelji ili na neki dragocjeni skijaški vikend pa kuću ili stan po povratku treba iznova zagrijavati dok čitava obitelj satima cvokoće od zime. Istovremeno, zdravlje ukućana pati zbog posljedica koje temperaturni šokovi ostavljaju na naš imunitet.

Što je unutar vaših zidova?

Očima još uvijek ni ne primjećujete kako se u zidovima stvara vlaga jer kondenzacija je tihi, podmukli neprijatelj bezbrižnog obiteljskog života čije djelovanje prvo napada dišne organe stanara. Na povremeno kašljucanje možete i odmahnuti rukom – događa se, što sad! – no to je tek početak. Kad zidovi napokon pokažu izdajničke tragove gljivica i plijesni, sva je vjerojatnost da se u međuvremenu cijela obitelj izredala po pretragama kod svog obiteljskog liječnika.

Dobra renovacija počinje od izolacije!

ROCKWOOL izolacija od kamene vune savršeno održava prozračnost vašeg doma. Svojom paropropusnošću pomaže u sprječavanju vlage i stvaranju gljivica i plijesni te osigurava zdravu klimu u vašem domu. Izolacijom od kamene vune vaš životni prostor održava ugodnu temperaturu u svako doba godine, što znači da zimi nećete morati trošiti čitavo bogatstvo na grijanje svojih studenih prostorija, a ljeti na hlađenje. Zamislite koliko je to uštede na mjesečnim računima!

Pruža neprikosnovenu zvučnu izolaciju pa vam buka izvana neće remetiti mir i tišinu ni u najvećim prometnim gužvama. Uz to vas čuva i od požara jer je otporna na temperature iznad 1000°C. ROCKWOOL izolacija od kamene vune sačinjena je od prirodnih biorazgradivih materijala koji desetljećima zadržavaju svoje vrhunske karakteristike kako bi renovacija doma uistinu bila zahvat koji se obavlja samo jednom u životu.

Ključne prednosti ROCKWOOL kamene vune:

– Vaš dom čini štedljivijim i energetski učinkovitijim

– Suzbija požar i sprječava njegovo širenje

– Štiti dom od vlage, plijesni i truljenja

– Pruža vrhunsku zvučnu izolaciju

– Materijal se može u potpunosti reciklirati

– ROCKWOOL proizvodi zadržavaju vrhunske performanse i nakon 55 godina