06/03/2024

Aplikacija za kontrolu grijanja

ViCare aplikacija nudi nove mogućnosti upravljanja preko interneta s Viessmann toplinskim sustavima grijanja. Sustav je koncipiran za regulaciju jednog kruga grijanja. Pomoću dodirne (Touch) funkcije odabire se željena temperatura prostora, a dodirom prsta odabire se normalni ili party način rada („Ostajem dulje kod kuće“). Kod odlaska od kuće („Na putu sam.“) dovoljna je samo jedna naredba kako bi se instalacija grijanja prebacila na sniženu temperaturu i na taj način štedila energija. Onaj tko želi programirati različita vremena uključivanja može se poslužiti s funkcijom „asistent“. Posebno polje na početnom ekranu pokazuje trenutnu vanjsku temperaturu kao i pritiskom na to polje otvara se prikaz temperatura u proteklim danima.

Povezivanje sa serviserom

Korisnik uvijek vidi da li je u radu njegovog grijanja sve u zelenom području. Žuto polje informira o potrebnom održavanju i servisu, a crvena boja odmah prikazuje kontakt servisne tvrtke. Da bi ta funkcija bila dostupna vlasnik mora dati dopuštenje servisnoj tvrtki – to se može dodijeliti sa samo dva klika u aplikaciji. Nakon toga se uspostavlja veza sa softwareom servisne tvrtke koja onda može vidjeti podatke o instalaciji kako bi mogli klijentima dati brzu i učinkovitu podršku.

Nova generacija sustava grijanja

Vitodens 200-W je inteligentna energetska centrala, koja ispunjava najviše zahtjeve za komfor opskrbe toplinom. Svojim modernim i funkcionalnim dizajnom kao i jasno oblikovanom, matiranom vanjskom površinom uklapa se harmonično u ambijent svakog stambenog prostora. Koliko je jednostavno podešavanje i posluživanje? To je jedan od najvažnijih kriterija kod donošenja odluke o novom grijanju. Vitodens 200-W oduševljava iznimno visokim komforom posluživanja. Jednostavno i intuitivno upravljanje moguće je putem pametnog telefona, tableta ili direktno na velikom 7 inčnom dodirnom zaslonu u boji koji se može podesiti po visini ili alternativno s 3,5 inčnim zaslonom. Jasan tekstualni i grafički prikaz vodi kroz sve točke izbornika, a energetski kokpit nudi pregled kompletne potrošnje energije. Integrirano WLAN sučelje direktno povezuje plinski kondenzacijski uređaj s internetom – i time postavlja osnovu za umrežavanje i digitalne usluge na zahtjev. ViCare App čini upravljanje još komfornijim: na taj se način sve funkcije grijanja vrlo lako drže pod kontrolom. I u slučaju nenadanih situacija putem Service-App aplikacije direktno se obavještava serviser koji se može pobrinuti za brzu pomoć. Povezivanjem pomoću digitalnih usluga Viessmann nudi pet godina jamstva na kompletan sustav.